Hvad er ASR + ts3

Jeg vil prøve at forklare hvad vores ide er med Analog Software Repeater.

Men allerførst baggrunden for hvad der satte det hele i gang.

Det blev kendt for nogle år siden at vores nuværende placering for 2m og 70cm repeater ville blive lukket ned. Spørgsmål: Hvad gør vi så?

Reolen var fyldt med gamle erhvervsradioer primært til 430 Mhz. Kan vi ikke bruge dem til noget?

D-star er koblet sammen via netværk kunne det videreføres til analog?

Med disse spørgsmål og facts i baghovedet kom projekt ASR i gang.

Ideen har været at få dækning af håndstationer på en nem og billig måde. Det skulle kunne bygges af udtjent radioudstyr.

Da de høje master bliver svære og svære at være i samt de ikke løser problemt med håndbåren dækning. Selv om der er en høj repeater inden for 10 km er det ikke givet at det giver tilfreds stillende dækning af håndstatioen fra sofaen med lav effekt.

Dernæst skulle det være så alle kunne være med, dvs. at prisen for at købe en radio skulle være lav. I det tilfælde her kan man jo altid købe en Baufing til ca. 300 kr, nogen gange endnu billigere. + ikke mindst mulighederne for at kunne bruge udfaset radio udstyr.

Repeateren eller linkene skulle være permanet linket sammen, i stedet for at brugeren skal kunne linke til forskellige eller unlinke så er dette udstyr så billige og der findes så mange Palle repeater rundt om i landet, så der er rig mulighed for at skifte til en anden lokal repater hvis man vil tale lokalt.

Det kunne jo træffe at en anden amatør på samme repeater ønsker at følge med på det “net” som repeateren er koblet op på.